mandag 30. november 2009

Om katt og mus

Nettene kan brukes til så mangt. Og noen ganger tenker jeg at det å være flue på veggen hos oss, kunne vært morsomt.
I går kveld gikk jeg forholdsvis tidlig til sengs. Mannen dro på nattevakt, så da var det bare meg og ungene...og alle kattene da.
Våknet litt før 2 av noen pipelyder. Sånn litt fortvilte kattepip. Ikke noe ordentlig mjau... Tenkte at det var en katt som var lukket inne på et rom, og ville ut. Sto opp, etter noen strekk i senga i håp om at det skulle gi seg.
Sjekket rommet til ungene, men der sto døra på vidt gap og tre av fire katter lå der og tittet på meg. Og pipingen ga seg ikke.
Gikk mot gangen, og der sitter den fjerde katten. Det er en STOR hannkatt! Og den piper fortvilet, mens den pirker borti en bitteliten mus med poten. Og musa lever den!! Litt sliten bare ;-) Så jeg vet ikke om katten syns synd på den, eller hva det var jeg...
Men JEG syns ikke synd mus. Og syns definitivt ikke at katter skal syns synd på dem!! Så jeg prøver å pushe katten litt... "Ta den da...kom igjen ..ta den!! " ...istedet bare puffer den borti den med myk pote...
Men nå har de andre kattene blitt nysgjerrig og kommer tuslende. Helt til den ene ser musa. Ned i angrepsposisjon...og hopp!!...så var musa tatt. Og med hodet høyt hevet og stolt som en hane gikk han ned for å "ettellerannet" med byttet. Jeg etter og åpnet døra, i håp om at den har lyst til å gjøre dette "ettellerannet" med musa ute...men NOT!
Jeg lot katt og mus være, og krøyp til sengs igjen. Skikkelig ikke trøtt lengre...men men.
Og da jeg sto opp lå musa pent og pyntelig på stuegolvet. Bare å koste opp og kaste.

1 kommentar:

Blir glad for en kommentar : )