søndag 11. desember 2011

I disse smørkrisetider

Nå er jeg ikke av de som syns det er verdt nyhetsoppslag hver eneste dag om at det ikke er smør i butikken. Jeg syns kanskje det skjer verden ting i verden enn akkurat det! 
Og jeg er av de som bruker skikkelig smør, men klarer meg fint med melange også en stund... Til "krisen" er over liksom.
MEN...nå var det sånn, at jeg hadde 4 pk med fløte i kjøleskapet. Og de var utgått på dato. Så i stedet for å kaste de, tenkte jeg å prøve meg på litt kinning ta smør.

Helte altsammen opp kjøkkenmaskinen, og begynte å piske. 
Helt fra jeg var liten har jeg fått høre: Når du pisker krem må du følge med!! Det var liksom regel nr èn på kjøkkenet. For hvis du ikke følger med blir det til smør fortere enn du aner. 
Det er en myte, og det er IKKE sant. For SÅ fort gikk det ikke. Men for all del...en enkel prosess...og kjempekult når smøret lå der i gule klumper :-)

Fram med sil og bolle...

...og klem resten av melka ut av smøret. Det kan visst skylles også i kaldt vann, for å få bort alle resten etter melk. Da holder det seg lengre (sa min kokkevenninne). Men jeg gjorde nå ikke det da...

Tok en raus skje med Maldonsalt og blandet inn i en klump på ca 150 gr. Knadde bare inn med hendene. Men her er det jo bare fantasien som setter stopp. Bland inn hvitløk, eller urter eller annet krydder...

Jeg holder meg til smør med salt...på fersk grovt brød, og med et glass rødt til... Smaker godt!

1 kommentar:

  1. Hei på deg!!

    Oppskrift på smør!! Husker vi laget smør på barneskolen, ristet fløte i et syltetøyglass og tok i salt!!
    Tror det er første gang jeg er innom deg, legger meg til som følger:-))
    Klem

    SvarSlett

Blir glad for en kommentar : )