fredag 6. januar 2012

Dessert-kake

Som regel er det jeg som står på kjøkkenet. Så og si til alle måltider. Men det er fantastisk deilig å komme til ferdig dekket bord i blant. Og nyttårsaften ble en sånn dag :-) Da lagde Mann og svoger både forrett og hovedrett. Og smakte rett og slett himmelsk!
Mannen har blitt spesialist på friterte klippfiskboller med sennepsaus, og hovedretten var elgstek som rett og slett smelta i munnen. Godt jobba! Og jegeren skal vel ha sin del av æren for det kjøttet!

Snuppa og jeg fikk i oppdrag å lage kake til dessert. Og da ble det
SJOKOLADEKAKEHJERTE <3

Oppskriften på kaken var så enkel at snuppa gjorde nesten alt selv :-)
- 200 gr sukker
- 200 gr smør (romtemperert)
-4 egg (vispet sammen)
- 200 gr hvetemel (bytt så ut 3 ss av melet med 3 ss kakao)
- 2 ts bakepulver
- 2 ss melk

Rør sammen og ha i èn eller to former. Vi brukte èn og delte heller kaken i to etter at den var stekt. Stek i 190 gr i 30-40 min...eller til den er ferdig ;-)


Glasur:
- 2,5 dl kremfløte
- 1 ss sukker

Ha i en kjele og varm til det ryker. Skal ikke koke.

- 200 gr mørk sjokolade 70 %

Bryt i biter, og hell den varme fløten over. Rør til sjokoladen smelter.

Ha halvparten av glasuren i mellom legene av kake, og resten oppa. Pynt med HVIT SJOKOLADE.

Sammen med hjemmelaget vaniljeis, smakte denne mektige sjokoladekaken kjempegodt :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blir glad for en kommentar : )