torsdag 7. juni 2012

"Hest er best"

Snuppa har virkelig fått smaken på hest. Ikke sånn smaken at hun spiser den da, selv om jeg fortsatt holder en knapp på at det kanskje er den beste varianten, men hest er veldig stas om dagen. Og litt skummelt.

Vi har vært så heldige å få lov til å "eie" en hest en dag i uka. Med alt som hører til da så klart. Møkking, børsting, fôring og så klart ridning. Og han er er en PONNY. Ikke en shettis...men en ordentlig ponny!

Men hva visste vel jeg om hestesorter føre dette? Absolutt ingenting. Jeg trodde liksom det het HEST jeg, og ferdig med det. Ja, jeg har jo hørt om varmblods og ...kaldblods... (ble brått usikker på om jeg egentlig hadde hørt om kaldblods..er det noe som heter det?)  Men varmblods er jeg helt sikker på at det er noe som heter...men poenget er at jeg trodde alt het HEST.

Men det gjør det altså ikke. For en ponny er ikke en hest. Det er en ponny. Og en shetlandsponny er ikke en ponny, det er en shettis ;-). Og som om ikke dette gjorde forvirringen total...så er det forskjell på hest og hest også. Utifra størrelsen...tror jeg. Og en stor hest ( i mine øyne ) er kanskje ikke sååå stor hest allikevel...

Men denne søte hesten er i hvertfall en ponny. Han heter Timon, og er bittelitt vår ;-)

Og sånn helt til slutt...jada, det er meg oppå den STORE hesten der...hvis noen syns det ser lett ut å ri!?!

Det er ikke det!!!

1 kommentar:

  1. Da lærte jeg mere om hest og ikke hest og nesten hest på ett blunk med og streife innom bloggen din enn det jeg har gjort så langt i mitt liv.og jammen er du tøff som som tørr sitte oppå den store hesten der,eller den var kanskje ikke så stor den der da ifølge eksperten hehe.....men en ting er kjempe koselig da at snuppa har funnet noe hun liker så godt,det er det aller viktigste..klem

    SvarSlett

Blir glad for en kommentar : )