fredag 4. januar 2013

SONJA-lue og TUBEskjerf

Da er nok en "Sonja-lue" klar( vi syns Sonja i Reisen til julestjernen hadde så fin lue, at jeg måtte lage sånn til snuppa)...og til den syns jeg det  måtte et skjerf til også. Et sånt rundt et vet du...som sikkert heter noe som alle andre vet...

Nå har jeg googlet litt, og jeg tror jeg kom fram til at det heter TUBESKJERF... 


Jeg har valgt luksusutgaven av restegarn, til både lua og til skjerfet. Hadde masse, fordi jeg skulle strikke genser av det...noe som tydeligvis ikke ble noe av ;-)  Rowaan cocoon. Helt nydelig garn!! Men det funker helt fint med annet garn også altså ;-)

Tubeskjerf:
181 masker la jeg opp på pinne nr 7. Strikket perlestrikk (altså 1 rett 1 vrang også rett over vrang og vrang over rett de neste rundene). Strikk så bredt du vill (snuppa sitt er ca 15 cm) og fell av.

Sonja-lue:
81 masker på pinne 7. Strikk bare rett ca 20 cm. Begynn å felle. 9 masker jevnt fordelt. 2 runder rett fortsett til du har igjen 9 masker, trekk tråden gjennom og snurp. Fest tråden.

Både skjerfet og lua strikket jeg litt sånn på måfå, og ble til etter litt prøving...derfor litt difus forklaring...Håper jeg husket alt rett ;-)

Nå kan jeg starte på noe nytt? Kanskje et pannebånd i Marius-mønster...eller lue...

2 kommentarer:

  1. Det ble kjempefint:))

    SvarSlett
  2. Aahhhh..endelig fant jeg oppskrift på denne lua. Har hatt lyst til å strikke den siden vi var på kino før jul å så på "Reisen til Julestjernen". Du ble redningen vettu ;) Nå skal det strikkes i helga. Juhuuu :)

    klem Jane

    SvarSlett

Blir glad for en kommentar : )