onsdag 3. november 2010

Takker for meg...

...og det gjør jeg med dette herremåltidet : ) Vi hadde møte i gourmet-klubben...og denne gangen fikk vi virkelig gourmetmat!! Det var kokken i gruppa som tok fram gamle kunster.
Jeg begynner bare på begynnelsen...og heng på...for dette blir et langt innlegg ;-)

Som velkomst-snacks fikk vi;
Italienske Landpølser med en Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut i glasset.



På våre samlinger ar alltid ungene med. Vi har en hel liten gjeng tilsammen, så de storkoser seg de også. De fikk servert taco mens vi inntok Landpølsene...og før vi fikk sukk for oss, var tacobordet forvandlet til et Festbord. Bare se!! Og med alle de glassene og bestikkene...da steg forventningene : )


Rett nr 1 var;
Kremet Krabbesuppe med Trimach Riesling i glasset.



Her er kokka i fint driv på kjøkkenet...mens hjelpegutten sitter klar til å motta ordre ; )

Rett nr 2;
Soyagratinert Kongekrabbe og Krabbelasagne.
m/ Alfaspirer, Ruccolasalat, Pinjekjerner, Tomatconcassè, Avocado og Butterdeigsnurrer
med Trimbach Riesling i glasset

Rett nr 3;
Osteskum av Grottelaget Gruyere
m/ Ristet Bacon, Pumpernikkel og Steinsopp
servert med Laroche Chablis i glasset

Så en liten mellomrett for å klargjøre sansene for hovedretten.
Sitron-og Hvitvinsgranitè
Jeg syns det er kult bare å skrive alle disse navnene på rettene...mens jeg drømmer om at jeg skal kunne lage de en gang ;-)

Nå er det vel rett nr 5...hvis den forrige var 4 ; )
Helstekt hjortefilet
m/ Solbærsaus, Potetterte, finsnittet Rosenkål m/ Bacon, Solbærkokte Pærer, Skogsopp, Selleripurè og friterte Rødbeter...mmmmm
Og en deilig Domaine d'Andèzon 2008 Côte de Rhône i glasset
Og jeg var et eneste stort smil :D

Også sist...men definitivt IKKE minst...fy søren for en god dessert!!!

Rett nr 6;

Vaniljepannacotta med Pasjonsfrukt

Markjorbærsorbet, Mango/chilisaus, Granateple og honningristede Havregryn

med Chateau Septy Monbazillac i glasset :D

Og med det sier jeg Takk for maten

og TAKK FOR MEG her i Blogglandia.

4 kommentarer:

  1. Herlighet så mye lekker mat! Det var et par kjente koselige ansikter her også ser jeg :)Er sikker på at kvelden ble vellykket..FOR en meny!! Gir du deg med bloggingen?? Skjønner godt at du kan gå lei. Er inne i en periode med laber innsats selv. Var på vei til å finne dyna da jeg kom på at jeg skulle sjekke mail og blogg og så overskriften på bloggen din. Vi begynte jo å blogge nesten på likt vi to, og tiden har gått så utrolig fort. Jeg gir meg nok ikke, men tar heller en liten pause tror jeg.
    Vi sees jo uanset vi da :))Klem fra Benedicte :))

    SvarSlett
  2. Åh, for et måltid! Fantastisk!
    SKal du slutte å blogge? Håper at du ikke forsvinner helt!

    SvarSlett
  3. Hei Rosa
    Fikk vann i munnen nå!
    Fristende matbilder du serverer.
    Alt har sin tid, og vi kommer vel ikke til å blogge til evig tid noen av oss. Ønsker deg masse lykke til framover, Rosa!
    Klemmer fra kaspara

    SvarSlett
  4. Jeg er så misunnelig på de som har mat-tålmodighet! Og den store interessen også - for så vidt. Det ser så deilig ut. Jeg er veldig glad i mat - men vil helst bruke kun 5 min pr. dag på å lage den, så der har vi et problem ;).

    Kanskje det faktisk er skikkelig deilig å ikke være en blogger lenger ;)? En ting mindre å forholde seg til på en måte? Kos deg med deg, ditt og dine - og ikke minst matlaging! Klem fra Nina

    SvarSlett

Blir glad for en kommentar : )