400 gr grønn asparges (eller en bunt om du vil)
2,5 dl kyllingkraft (Jacobs er jo helt supert)
3 dl kremfløte
salt og pepper
et par skiver sprøstekt bacon til hver person
helmelk til skum
Kutt aspargesene i biter i en kjele sammen med kyllingbuljong, fløte og salt og pepper. kok påsvak varme i 20 min. Kjør i food-prosessor til en jevn suppe. Sil suppen og hell over i ren kjele. Smak til med mer salt og pepper hvis behov.
Sprøstek bacon og la ligge på kjøkkenpapir fram til servering. Varm opp litt h-melk ogf pisk til kraftig skum.
Server aspargessuppen i små kopper, med en ss melkeskum og bacon på toppen.
Bon Apetite :-))
I glasset hadde vi en Riesling, Dr.H. Thanisch (2010). Passet veldig godt til suppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Blir glad for en kommentar : )