søndag 8. mai 2011

Forrett av Kongekrabbe

Gpurmetkvelden vi hadde i går ble startet med en musserende rosè-vin. En Cava, Sumarroca.
Veldig frisk og god...og en perfekt start ute i sola, mens siste finnish på første forrett ble gjort.

Første forrett var Kongekrabbe med Avokadokrem, Risoni og Ørretrogn. Og i glasset til den serverte vi en Riesling, Prinz von Hessen (2008).





Her er hva du trenger hvis du skal lage denne forretten en gang ;-)


2-3 kongekrabbeklør


1 avokado


1 sitron


1 dl skalldyrskraft (kan fint kokes på rekeskall eller skallet av kongekrabben)


2 ss ingefær (finhakket)


1 ss finhakket chili


0,5 dl kald kremfløte


4 tynne skiver loff


3 ss majones


1 dl kokt risoni ( jeg fikk ikke tak i, så jeg kuttet pasta linguine i små små biter før jeg kokte)


1 sjalottløk


ørrettrogn


1: Kjør avokado og litt sitronsaft med en stavmikser til avokadopurè. Ha pureen i en sprøytepose og sprøyt ut små topper ved servering.




2: La skallsyrskraften trekke med ingefør og chili på lav varme. Tilsett kald fløte rett før servering og skum sausen opp med en mikser.




3: Bland majones med litt sitronsaft. Tilsett den kokte pastaen. Bland godt. Dander på tallerken.




4: Skjær loffskivene til sånn at de passer oppå pastaen, og stek dem sprø i en stekepanne med olje. Legg oppå pastablandingen.




5: Legg på kongekrabbe i passelige biter, pynt med avokadopurè og rogn. Ha på litt skalldyrskum rett før servering.




Bon Apetite :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blir glad for en kommentar : )