Veldig frisk og god...og en perfekt start ute i sola, mens siste finnish på første forrett ble gjort.
Første forrett var Kongekrabbe med Avokadokrem, Risoni og Ørretrogn. Og i glasset til den serverte vi en Riesling, Prinz von Hessen (2008).
2-3 kongekrabbeklør
1 avokado
1 sitron
1 dl skalldyrskraft (kan fint kokes på rekeskall eller skallet av kongekrabben)
2 ss ingefær (finhakket)
1 ss finhakket chili
0,5 dl kald kremfløte
4 tynne skiver loff
3 ss majones
1 dl kokt risoni ( jeg fikk ikke tak i, så jeg kuttet pasta linguine i små små biter før jeg kokte)
1 sjalottløk
ørrettrogn
1: Kjør avokado og litt sitronsaft med en stavmikser til avokadopurè. Ha pureen i en sprøytepose og sprøyt ut små topper ved servering.
2: La skallsyrskraften trekke med ingefør og chili på lav varme. Tilsett kald fløte rett før servering og skum sausen opp med en mikser.
3: Bland majones med litt sitronsaft. Tilsett den kokte pastaen. Bland godt. Dander på tallerken.
4: Skjær loffskivene til sånn at de passer oppå pastaen, og stek dem sprø i en stekepanne med olje. Legg oppå pastablandingen.
5: Legg på kongekrabbe i passelige biter, pynt med avokadopurè og rogn. Ha på litt skalldyrskum rett før servering.
Bon Apetite :-))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Blir glad for en kommentar : )